News

ATTIC (GER), Transilvania (RO), live in Fabrica Club, Bucharest, Romania

Romanian Thrash Metal Club va invita, in premiera in Romania, la o intalnire cu una din cele mai interesante trupe noi de metal traditional. Formati in 2010 in Germania, ATTIC se afirma ca demni continuatori ai directiei heavy metal consacrate de King Diamond, de la abordarea vocala la temele oculte sau satanice. Nu faceti insa greseala de a confunda ATTIC cu o simpla clona, ei avand suficient talent si originalitate in riffuri, aranjamente si teme melodice cat sa impresioneze si dincolo de comparatiile cu legenda daneza. Marturie sta albumul de debut, The Invocation, lansat in 2012 la Ván Records (casa de discuri cu care au colaborat recent alte trupe tinere care au marcat deja undergroundul heavy/doom, precum Dread Sovereign, Castle sau Atlantean Kodex), album care ramane unul din cele mai furtunoase si intunecate discuri heavy metal din ultimii ani.

TRANSILVANIA este una din cele mai vechi trupe ale scenei romanesti, fiind fondata in ianuarie 1988 la Bucuresti. In anii ’90, TRANSILVANIA a participat la numeroase festivaluri rock, cum ar fi Festivalul Fun Rock (1990, Sala Palatului, premiul revistei Rocker), Festivalul Rock Bacau (1992, premiul II), Festivalul Samrock (1995, premiul I). Una din cele mai cunoscute piese este chiar “Transilvania”, difuzata la TVR in ianuarie 1991 la celebra emisiune a lui Petre Magdin, “Intalnirea de la miezul noptii”. Adepti ai unui heavy metal cu mesaj istoric si inflexiuni folclorice celtice si balcanice, din care nu lipsesc influente clasice Iron Maiden sau cele de rock progresiv, bucurestenii se vor prezenta in urmatoarea formula: Marius Neumann – Voce, Daniel Himpa – Chitara, Cornel Marin – Bass si Daniel Bucatariu – Tobe.

Show-ul ATTIC avea loc in Club Fabrica, Bucuresti, str. 11 Iunie, nr. 50, pe data de 21 mai, iar accesul va costa 25 lei. 

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/685979318177724/